Exkurze do firmy Petrof v Hradci Králové

 Úžasné zážitky si odnesli účastníci exkurze do rodinné firmy Petrof, která se již téměř 160 let věnuje výrobě především klavírů a pianin.
S žáky jsme nejprve prošli dílnami, kde jsme mohli nahlédnout do výroby pian. V jednotlivých dílnách jsme se postupně dovídali, jak se při výrobě piána postupuje, zjistili jsme, že výroba křídla trvá devět měsíců, výroba pianina půl roku. Až 80 % výrobních operací tvoří ruční práce. Pokračovali jsme do Muzea Petrof, kde jsme vyslechli krátkou přednášku o jednotlivých generacích rodiny PETROF, které formovaly historii celé společnosti. Byly nám představeny nástroje, které jsou průřezem toho, co firma během své více než 150leté historie vyrobila. Také nám bylo dovoleno prohlédnout a zahrát si na unikátní klavíry, pianina a harmonia z různých časových období. Posledním místem, které jsme ve firmě navštívili, byla Petrof Gallery - jeden z nejmodernějších a největších pianosalonů v Evropě s unikátní akustikou. 
Po téměř tříhodinové exkurzi jsme se vydali do nákupního centra, kde jsme si dali hodinový rozchod a následně se vydali na cestu domů.

PETROF je významným evropským výrobcem akustických klavírů a pianin. Obchoduje na 5 kontinentech a vyváží do více než 65 zemí celého světa. Od roku 1864, kdy Antonín Petrof postavil svůj první klavír, jsme pod značkou PETROF vyrobili zhruba 635 000 nástrojů a řadu dalších v rámci PETROF Brand Family. Naše piana jsou mezi hudebníky oblíbená především pro neobyčejně měkký, něžný, kulatý a romantický tón. Za desetiletí jejich výroby se mnohé změnilo, precizní ruční práce, pečlivý výběr materiálů a nezaměnitelný romantický zvuk však zůstává. Nástroje značky PETROF si zamilovalo nespočet slavných interpretů a významných osobností a představitelé páté a šesté generace dál s hrdostí pokračují v poctivém řemeslu a rodinné tradici.

Akce se uskutečnila za podpory Pardubického kraje.
pardubicky kraj logo 00o 1140x641

PETROF

FOTOGALERIE

DSC 0225zm

DSC 0258zm

DSC 0268zm

DSC 0296zm