Úspěchy našich mladých florbalistů

V prosinci loňského roku se naši žáci zúčastnili okresního kola ve florbalu ve Slatiňanech. Tento turnaj vyhráli a postoupili do krajského kola. Zde na ně čekali soupeři ze  Základních škol z Pardubic, Svitav, Litomyšle, Chocně a dalších velkých měst. 

Jako reprezentanti naší školy jsme vstoupili do turnaje vítězně, avšak v druhém utkání se nám nepodařilo zvítězit. Tato prohra nás bohužel stála postup do republikového kola. V dalších zápasech jsme si se svými soupeři poradili až do posledního zápasu, kde byl znát smutek z nemožnosti jakkoli změnit konečné výsledky. 

Celý turnaj proběhl ve výborné atmosféře, děti si ho užily a získaly krásné stříbrné medaile. Doufáme, že i v dalších letech se dočkáme podobných úspěchů. 

Za posledních několik let se nám podařilo se školním týmem přivézt několik medailí a dva postupy mezi nejlepší školy v celé republice. 

A ještě jedna informace, která určitě stojí za povšimnutí:

Současní i bývalí žáci ZŠ Proseč se zúčastnili Reprezentačního srazu ve svých věkových kategoriích.

Současný žák Karel Břeň se zúčastnil už podruhé reprezentačního srazu (Kemp talentované mládeže) ve florbale. Tentokrát kemp proběhl v Telči, kde se setkali nejlepší hráči ročníku 2009. Bohužel se kvůli zdravotním problémům nemoh zúčastnit Dominik Nešetřil, který byl také nominovaný. Kemp probíhal ve vysokém tempu a chlapci se naučili spoustu nových věcí, které jim pomohou do jejich další sportovní činnosti. 

Bývalí žáci ZŠ Proseči Radek Pešek a Daniel Nekvinda se také zúčastnili kempů, tentokrát V Luhačovicích a Kolíně. Tam se potkali ve věkové kategorii B16 a B17. Oba se snažili předvést nejlepší výkony, co umí, a nasbírat co nejvíce nových zkušeností.

Všem moc gratulujeme k dosaženým úspěchům.

Je velice potěšitelné, že tolik žáků z naší základní školy se dostalo mezi nejúspěšnější mladé florbalisty z  celé republiky. 

FOTOGALERIE

IMG 0339

0300D746 2F05 4355 B387 59625FC94967 61d65f9a 0635 48ca 9a8f bbbbc3ce48c1

IMG 0342

IMG 0358