Účast našich žáků na turnaji pořádaným Fotbalovou asociací České republiky

Dne 12.10.2022 se chlapci z druhého stupně zúčastnili fotbalového turnaje s názvem Grassroots, pořádaný Fotbalovou asociací České republiky. Na turnaj jsme se vydali do Litomyšle na umělou trávu, kde nás čekali soupeři ZŠ Polička a ZŠ Sebranice/Lubná.

V prvním utkání jsme se utkali s družstvem Poličky. Vstup do zápasu se nám dařil, chlapci plnili herní pokyny a začal náš tlak na soupeřovu branku. Jen nám chyběla trocha štěstí, protože v desáté minutě si Prášek (9.B) dravě našel balón a vypustil nádhernou střelu, která bohužel orazítkovala jen horní konstrukci branky. Těsně před prvním poločasem jsme zavinili pokutový kop, který soupeř potrestal. Poločas tak skončil 1:0 pro ZŠ Polička. V druhém Poločase jsme měli dost příležitostí, které jsme neproměnili, a tak se skóre neměnilo.

Druhé utkání se neslo v podobném duchu. Velký tlak a šance převažovaly na naší straně, ale né a ne najít střelce. Soupeř zahrozil z přečíslení a dal jediný gól utkání. Konečný výsledek tedy dopadl 1:0 pro ZŠ Sebranice/Lubná.

V obou zápasech se na středu hřiště blýskal Fridrich (8.B), který svou technikou obcházel hráče a rozdával přesné přihrávky spoluhráčům. Byl vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje.

I přes smolné prohry jsme si tento fotbalový den moc užili. Všem chlapcům bych chtěl poděkovat za vzornou reprezentaci naší školy a také FAČR za skvělé uspořádání této akce.

Petr Hromádka

FOTOGALERIE