Ve středu 18.5.2022 se v Moravské Třebové uskutečnilo krajské finále soutěže OVOV – víceboj, tentokrát hlavně v atletických disciplínách.

Družstvo (Andrea Lacmanová, Julie Poslušná, Tereza Melšová, Zuzana Kopecká, Štěpán Hromádka, Václav Prášek, Dominik Rejman, Miloš Dostál) a jednotlivci Karel a Jakub Břeňovi, Tereza Janecká, Daniel Vanžura a Radek Pešek) se střetli s dalšími 14 družstvy kraje a dalšími jednotlivci, kteří postoupil z okresních kol této soutěže. Krásné slunečné počasí provázelo dramatické boje v šesti disciplínách – běhu na 60 metrů, skoku do dálky, hodu míčkem, shybech na šikmé lavičce v soutěži leh-sed a volitelné disciplíně – běhu na 1000 metrů nebo driblinku. Po úvodních rozpacích proběhla soutěž velmi rychle - a to také díky závodníkům, kteří byli na svých stanovištích vždy včas a velmi ukáznění. Průběžné výsledky a postavení družstev i jednotlivců nebylo známé až do konce soutěže – o to větší napětí panovalo před vyhlášením výsledků.

Mezi jednotlivci obsadili naši závodníci ve svých kategoriích medailová umístění – na třetím místě se umístil Jakub Břeň, Miloš Dostál a Andrea Lacmanová. Blahopřejeme.

V hlavní soutěži – soutěži družstev – skončilo naše družstvo na 5. místě. Že šlo o velmi vyrovnanou soutěž svědčí fakt, že se 4. družstvem jsme prohrály o jediný bod a na medaili nám chyběly pouhé 264 body. Byli jsme si vědomi výkonnostních výpadků některých členů družstva a při vyrovnanosti celé soutěže právě toto sehrálo rozhodující roli. Naši školu i okres Chrudim jsme reprezentovali velmi dobře.

                                                                                                  Mgr. Jan Stodola

OVOV 2022

Více fotek naleznete na rajce.net