Ve středu 9. 2. 2022 proběhlo okresní kolo Festivalu vědy a techniky v Pardubickém kraji. Z naší školy se soutěže zúčastnili žáci z 8. B Jaroslav Šlégr, Tereza Janecká a Tomáš Košnar se svým projektem: Využití metod dálkového průzkumu Země v péči o krajinu na Prosečsku.

 

Ve svém projektu se snažili pomocí metod dálkového průzkumu Země porovnat rozsah kůrovcové kalamity v lokalitách na Prosečsku a na Žďársku.

Na projektu pracovali od podzimu a pomáhali jim odborní konzultanti Mgr. Alexandr Prokop z Technecia a RNDr. Josef Lastovička PhD. (odborný konzultant, PřF UK Praha, katedra geoinformatiky). Vzhledem k epidemiologické situaci se mohli žáci soutěže zúčastnit také formou online. My jsme nakonec zvolili tento způsob, a to po delším rozhodování,  ale také na přání rodičů.

Žáci měli pouhé 4 minuty na rychlé představení svého projektu pomocí prezentace a posteru, který je podmínkou pro účast v soutěži. Vše zvládli perfektně a postoupili do krajského kola, které se uskuteční 16. - 17.3. v Pardubicích.

Moc jim blahopřejeme, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme hodně štěstí v kole krajském.

Mgr. Andrea Boháčová

IMG 1348

Více fotek na rajce.net