11. 6. 2021 - Turnaj v přehazované

V pátek 11. 6. 2021 se na hřišti u školy uskutečnil poslední turnaj započítávaný do naší školní olympiády 2019 – 2021. Turnaj v přehazované patří mezi velmi oblíbené zimní turnaje, ale ze známých důvodů byl uskutečněn až v červnu. Soutěžilo 5 smíšených družstev (3 chlapci + 3 dívky) z jednotlivých tříd. Bohužel se turnaje nezúčastnilo žádné družstvo ze 6. ročníku – ročníku tolik úspěšného v minulém období. Obohacením turnaje byla účast týmu z 5. třídy. Šest odvážných se postavilo starším a zkušenějším spolužákům a i když všechny zápasy prohráli, patří jim uznání a obdiv.

Zápasy přinesly velmi vyrovnané boje a těsné výsledky. V dramatickém finále nakonec zvítězil tým 9. třídy (Jan Uher, Josef Jeništa, Tadeáš Trynkl, Natálie Jelínková, Olivie Nevolová, Michaela Hledíková), který porazil družstvo 8. třídy 23 : 21. Na 3. místě se umístila třída 7. B, na 4. místě třída 7. A, a na 5. místě 5. třída.

Tímto turnajem byl ukončen školní olympijský rok, který se protáhl na dvě sezóny. Neměli jsme možnost uspořádat další naplánovaná sportovní klání ze známých důvodů.

Mgr. Jan Stodola

2021 06 11 prehazovana 

Další fotografie z přehazované (Rajce.net)