Vážení rodiče, 
epidemiologická situace není stále taková, jakou bychom si přáli a potřebovali k bezpečnému návratu žáků zpátky do školy. Slibovaná možnost 10-ti denního převedení na distanční výuku nebo pandemické ředitelské volno, kdy by rodičům náleželo proplacení krizového ošetřovného, však zatím nebyla finálně vládou schválena. Nemám tedy moc jiných možností, než od pondělí zahájit prezenční výuku všech tříd. Pokud by se ale opakovala stejná situace jako v tomto týdnu, počítejte prosím s tím, že bych přistoupila k vyhlášení klasického ředitelského volna - kdy nesmíme žákům poskytovat distanční výuku a rodiče nemají nárok na ošetřovné. Doufám ale, že k tomu nedojde.
 
V pondělí 31. 1. se tedy žáci všech tříd ZŠ vrací k prezenční výuce. Žádám Vás, abyste do školy poslali pouze děti, které nevykazují ŽÁDNÉ známky respiračního onemocnění (rýma, kašel, bolest hlavy,...). Všichni žáci budou po celou dobu své přítomnosti ve škole nosit roušky/respirátory. Je to jediná možnost, jak ochránit třídní kolektivy před opakovanými karanténami a předejít dalšímu šíření viru. 
 
Pokud bylo vaše dítě v tomto týdnu pozitivní, konzultujte jeho návrat do kolektivu s pediatrem. Dítěti, které covid prodělalo v posledním měsíci, dejte s sebou do školy potvrzení o pozitivním PCR testu. Od pondělí platí nové nařízení, že nebude muset 30 dní od potvrzeného pozitivního PCR testu podstupovat antigenní testování ve škole (pokud nebude vykazovat příznaky) a zároveň se vyhne případné karanténě.
 
Jestliže bude v některé třídě přítomno méně než 50% žáků, přejde tato třída na distanční výuku.
 
Vím, že současná situace je pro všechny velice těžká. Všichni si, co se vzdělávání týká, nepřejeme nic jiného, než zase normálně chodit do školy. Vydržme, určitě tato doba zase přijde. Přeji celým Vašim rodinám zvládnutí této doby hlavně ve zdraví a pevné víře v lepší zítřky.