Jarní prázdniny 2024

 Od pondělí 11. 3. 2024  do pátku 15. 3. 2024 jsou jarní prázdniny. Základní škola bude uzavřena.



Tipy na výlet: 

Kdy jste je viděli naposledy?  Od 10. února se každý návštěvník může ve svitavském muzeu a galerii potkat s vlkem, rysem nebo kočkou divokou. To vše díky výstavě „Kdy jste je viděli naposledy?“, která si klade za cíl seznámit příchozí se vzácnými, ubývajícími, přibývajícími i nepůvodními druhy rostlin, hub a živočichů. K vidění bude také například vznešený tetřev hlušec, zajímavý drop velký, vracející se bobr evropský, známý rak říční, invazní mýval severní a krásný dudek chocholatý. Nechybí ani pověstmi opředený sýček a dříve hojný sysel. Pro děti je navíc připravena řada her a úkolů. Díky nim zjistí, kolik různá zvířata váží, odkud pochází nepůvodní druhy a jak můžeme chránit přírodu. Ti, jež už nudí obyčejné pexeso, jistě ocení originální biologické trixeso. Velkým zážitkem pro nejmenší je průlez bobří norou. Všichni si pak mohou vyzkoušet dalekohled na naší pozorovatelně.

Planeta Hlinsko Unikátní vzdělávací centrum, které návštěvníkům poskytuje zábavný pohled na procesy a úkazy, které se odehrávají na planetě Zemi.

Muzeum Brouků a Motýlů Hlinsko Unikátní expozice hmyzu z celého světa včetně terárií se živými brouky.

Bedřich Smetana a Litomyšl  Výstava představí vztah Bedřicha Smetany k Litomyšli a postupné upevňování smetanovských tradic v jeho rodišti (připomínky narozenin, výstavy, pamětní desky, hudební slavnosti), které nakonec v roce 1950 vyústily v založení každoročního hudebního festivalu Smetanova Litomyšl.

 

Užijte si volno a dávejte na sebe pozor.