Okresní kolo Zeměpisné olympiády v Chrudimi

 Zeměpisná olympiáda je oborovou soutěží pro žáky a studenty zeměpisu (geografie). Do soutěže se prostřednictvím školního kola mohou zapojit všichni žáci druhých stupňů základních škol (6.–9. tříd) a studenti středních škol v Česku.
Soutěž je určena pro všechny, které ve škole zajímá zeměpis, mají znalosti o přírodě i lidské společnosti a baví je sledovat dění ve světě i kolem sebe. Účast v Zeměpisné olympiádě přináší mimo jiné možnost získat nové zkušenosti nad rámec běžné výuky zeměpisu, změřit síly s ostatními soutěžícími z celého Česka, a v případě úspěchu se zúčastnit mezinárodních geografických soutěží.

Z naší školy vyrazilo na olympiádu šest žáků. Jan Daněk z šesté třídy získal 2. místo, Ondřej Pešek ze sedmé třídy se umístil na krásném 4. místě. Další účastníci soutěže byli Pešek Filip, Novák Matyáš, Marková Simona a Rejman Dominik. Všem moc děkujeme za vzornou reprezentaci školy.


Ve středu 21.2 se v Chrudimi konalo okresní kolo Zeměpisné olympiády. Naši žáci se v okresním kole určitě neztratili.
V kategorii 6. tříd se na 7. místě umístil Matyáš Novák a na krásném 2. místě Jan Daněk, který zřejmě postoupí do krajského kola.
V kategorii 7. tříd se na 4. místě umístil Ondřej Pešek a Filip Pešek obsadil 12. místo.
V kategorii 8. - 9. tříd se nám také podařilo zabodovat. Dominik Rejman z 9.A se umístil na 12. místě a Simča Marková z 8.A. na 19. místě.
Všem děkuji za vzornou reprezentaci naší školy. 
Je vidět, že tu máme mezi sebou řadu zeměpisných nadšenců! :)                  Mgr. Andrea Boháčová

IMG 20240221 084855